Ook Hageland is een “Straffe Streek”!

Ook Hageland is een “Straffe Streek”!

Dat Hageland, net zoals de rest van Vlaams-Brabant, rijk is aan streekproducten, dat is geen geheim. Tal van die streekproducten hebben in vzw Straffe Streek een warme thuis gevonden.

Het aanbod is groot en gevarieerd. Van zuivere producten zoals witloof, groot en klein fruit, hoeve melk en rundvlees tot de plaatselijke afgeleiden door ambachtelijke bakkers, brouwers, kaasmakers… ze hebben allen een zeer lokale band met het Hageland. Mensen beginnen meer een meer de waarde van streekeigen producten te kennen en waarderen. Het is niet omdat het van ver komt, dat het persé dan alleen goed is. Wat de natuur ter plaatse voorbrengt voor de mensen, dat is nooit verkeerd. Anders bracht de natuur het ook niet voort.

Ecologisch rapport

Bovendien zijn de lijnen ook een stukje korter. Je kent de producent, je slager heeft het rund nog persoonlijk gekend, de bakker kan het niet verser bij je op de tafel krijgen. Alle producten zijn met zorg en liefde geteeld en gemaakt. Streekeigen producten hebben dus tal van voordelen. Om nog maar te zwijgen van een stimulans voor de lokale economie. En het past al helemaal in de logica van de kleinst mogelijke ecologische voetafdruk. Transport, logistiek, aanvoer van grondstoffen, allemaal elementen die door hun eenvoud een steentje bijdragen tot een goed ecologisch rapport.

Straffe Streek

De vzw Straffe Streek ontfermt zich over deze producten en producten. Gecoacht door het provinciebestuur van Vlaams-Brabant is Straffe Streek een overleg- en actieplatform van, voor en door Vlaams-Brabantse streekproducenten en uitbaters van streekhoekjes, B&B's en horecazaken, gemeentebesturen en andere partners. De doelstelling is eenvoudig. Op een professionele manier wil men Vlaams-Brabantse streekproducten een professioneler gezicht en uitstraling meegeven. De Hagelandse streekproducten maken hier mee een mooie poot van uit.

Label

Sinds 2012 is er ook een label voor Vlaams-Brabantse streekproducten. Indien het product een duidelijke band met Vlaams-Brabant, en dus ook het Hagelandse, vertoont, het ter plaatse bij de producent wordt gemaakt én dat al minstens 5 jaar, dan kan het aanspraak maken op het label ‘Erkend Vlaams-Brabants Streekproduct’. En dat komt niet alleen de bekendheid van het product ten goede, maar ook deze van de streek. Het Hageland heeft meer te bieden dan mensen denken. Zowel de Hagelanders als de niet-Hagelanders!

Wil je de streekproducten uit Hageland ontdekken, surf dan snel naar www.straffestreek.be! Vergeet niet in de diverse zoekfilters de regio Hageland t selecteren. Check zeker ook de lokale verkooppunten…Meer nieuws van Unizo Hageland Vzw

woensdag 19 juli 2017 Bekkevoort viert Dwars door het Hageland
dinsdag 17 mei 2016 Middenstand Staatsbaan Bekkevoort viert einde van de wegenwerken met een zoektocht!
zaterdag 12 maart 2016 Om 15 uur serveren we de eerste aperitiefjes
donderdag 10 maart 2016 UNIZO HAGELAND VERWENT DE KINDEREN
vrijdag 4 december 2015 Het Zwak Moment
dinsdag 1 december 2015 KERSTMARKT LINTER : 12 & 13 december
woensdag 2 september 2015 Ijs scheppen belangrijker dan Rock Werchter
vrijdag 10 juli 2015 Dit was de Tour de France 2015 in Meensel-Kiezegem
woensdag 1 juli 2015 Als de “Tour” op 6 juli in Hageland passeert, dan is het feest!
dinsdag 30 juni 2015 Kortenaken feest op 5 juli
donderdag 25 juni 2015 Werken aan een ‘gezond’ bedrijf is de moeite waard
dinsdag 23 juni 2015 Vrijdag, allen naar de After Work Party in Tienen
donderdag 18 juni 2015 Zondag is open museumdag in Hageland
dinsdag 16 juni 2015 Hagelander Ludo Devos voorzitter Unizo Vlaams-Brabant en Brussel
donderdag 11 juni 2015 Unizo gaat zaterdag congressen…
dinsdag 9 juni 2015 Het tweede Tiense Ondernemerscafé is nabij!
donderdag 28 mei 2015 Een helpende hand voor webshops
donderdag 21 mei 2015 Meer uit je website halen, een geslaagde avond
woensdag 20 mei 2015 D.V.L Consult vindt een nieuwe stek in Sint-Joris-Winge
dinsdag 19 mei 2015 Sluit je nog snel aan bij “Klantenbeleving: scoren met uw dienstverlening”

Over Unizo Hageland Vzw

Unizo Hageland Vzw
UNIZO Hageland behartigt de ondernemersbelangen bij de overheid, in de media, bij de publieke opinie en bij de andere sociale partners. UNIZO geeft aan de leden advies, informatie en organiseert opleidingen en netwerking.

Butschovestraat 26, 3384 Glabbeek

+32 16 43 50 50

+32 487 73 70 02

http://www.unizo-hageland.be

Meer informatie