Olio Verace, de waarheid achter olijfolie

Olio Verace, de waarheid achter olijfolie

Dankzij Olio Verace krijg je op hun webshop de echte wereld van de olijfolie te zien. Geen grote merken waar alleen volumes tellen, wel een keuze uit kleine producenten waar de echte smaak nog steeds primeert. Het rijke Italië verstopt in een fles met aroma’s

Het verhaal van Olio Verace begon voor Geert Klewais en Frie Hermans in 2003 tijdens een vakantie in Umbrië. Een verblijf in een boerderij met vakantiehuisje (agriturismo), gerund door een buitengewoon sympathieke familie was het startpunt voor een nieuwe culinaire beleving. Daar proefden ze voor de eerste keer olijfolie van Italiaanse bodem die net dat tikkeltje meer had dan alleen maar een vettige smaak. En ineens kreeg die olijfolie ook een andere dimensie. Geert en Frie leerden dat je niet alleen olijfolie kan gebruiken om een pasta af te werken, maar dat je gewoon ook kan genieten van brood, rijkelijk overgoten met de groene olijfolie.

Ontdekkingstocht

Tijdens de jaren die daar op volgden, werd de ontdekkingstocht naar olijfolie verder gezet in verschillende regio's in Italië. Geert en Frie bezochten verschillende producenten van olijfolie en werden keer op keer geroerd door de fierheid waarmee de producenten hun producten voorstelden. Uiteindelijk werd deze nieuwe wereld van de olijfolie omgezet in een webwinkel. Hiervoor werd een selectie gemaakt uit een aantal producenten in Puglia, Toscane, Umbrië, Basilicata, Calabrië en Ligurië. Er werd gezocht naar kleine familiebedrijven die met respect voor de natuur en met liefde voor hun land voortdurend streven naar een olijfolie van excellente kwaliteit.

Goed te bewaren

Olijfolie is geschikt voor consumptie en kan gedurende een lange tijd bewaard worden zonder enige vorm van bewarende behandeling zoals pasteuriseren of steriliseren. Men heeft alleen gezonde vruchten nodig, die men op een correcte manier op het juiste tijdstip in het rijpingsproces plukt. Daarna moet men de olijven zo snel mogelijk persen. De olijfolie moet altijd afgeschermd van licht, zuurstof en te wisselende temperaturen bewaard worden. Alleen zo kan kwaliteit blijvend gegarandeerd worden.

Ideaal om te schenken

Dat maakt natuurlijk dat olijfolie een perfect geschenk onder de kerstboom is. Het is een duurzaam product dat lang bewaart en in elk huishouden wel kan gebruikt worden. Op de webwinkel van Olio Verace heb je een uitgebreide keuze. Om je te helpen kiezen, werd op de webshop een oliewijzer uitgewerkt. Via de soorten gerechten kom je vanzelf terecht bij de meest passende olijfolie. En als je dan toch op de webshop aan het kiezen bent, neus dan zeker even tussen de recepten, het gebruik van olijfolie is uiteraard verplicht!Meer nieuws van Unizo Hageland Vzw

woensdag 19 juli 2017 Bekkevoort viert Dwars door het Hageland
dinsdag 17 mei 2016 Middenstand Staatsbaan Bekkevoort viert einde van de wegenwerken met een zoektocht!
zaterdag 12 maart 2016 Om 15 uur serveren we de eerste aperitiefjes
donderdag 10 maart 2016 UNIZO HAGELAND VERWENT DE KINDEREN
vrijdag 4 december 2015 Het Zwak Moment
dinsdag 1 december 2015 KERSTMARKT LINTER : 12 & 13 december
woensdag 2 september 2015 Ijs scheppen belangrijker dan Rock Werchter
vrijdag 10 juli 2015 Dit was de Tour de France 2015 in Meensel-Kiezegem
woensdag 1 juli 2015 Als de “Tour” op 6 juli in Hageland passeert, dan is het feest!
dinsdag 30 juni 2015 Kortenaken feest op 5 juli
donderdag 25 juni 2015 Werken aan een ‘gezond’ bedrijf is de moeite waard
dinsdag 23 juni 2015 Vrijdag, allen naar de After Work Party in Tienen
donderdag 18 juni 2015 Zondag is open museumdag in Hageland
dinsdag 16 juni 2015 Hagelander Ludo Devos voorzitter Unizo Vlaams-Brabant en Brussel
donderdag 11 juni 2015 Unizo gaat zaterdag congressen…
dinsdag 9 juni 2015 Het tweede Tiense Ondernemerscafé is nabij!
donderdag 28 mei 2015 Een helpende hand voor webshops
donderdag 21 mei 2015 Meer uit je website halen, een geslaagde avond
woensdag 20 mei 2015 D.V.L Consult vindt een nieuwe stek in Sint-Joris-Winge
dinsdag 19 mei 2015 Sluit je nog snel aan bij “Klantenbeleving: scoren met uw dienstverlening”

Over Unizo Hageland Vzw

Unizo Hageland Vzw
UNIZO Hageland behartigt de ondernemersbelangen bij de overheid, in de media, bij de publieke opinie en bij de andere sociale partners. UNIZO geeft aan de leden advies, informatie en organiseert opleidingen en netwerking.

Butschovestraat 26, 3384 Glabbeek

+32 16 43 50 50

+32 487 73 70 02

http://www.unizo-hageland.be

Meer informatie