Een website optimaal laten renderen in 5 stappen

Een website optimaal laten renderen in 5 stappen

Je hebt een nieuwe stek op het internet. Maar heb je wel de beste? Met deze checklist weet je dadelijk waar er verbeterpunten te vinden zijn. Want alleen een optimale webstek geven een optimale conversie. We zetten even wat aandachtspunten op een rijtje.

1 Kan je webstek alle schermen aan?

Meer en meer iDevices worden gebruikt om op het internet te surfen. Zeker als je in de sfeer van de vrije tijd zit. Zorg er dus voor dat je website goed wordt weergegeven op mobiele apparaten. Om iedere bezoeker aan je website of webshop een positieve gebruikerservaring te geven, is het belangrijk dat de website zich automatisch aanpast aan het formaat van het scherm van het apparaat waarmee je website bekeken wordt. Doe het zelf een keer en kijk naar de leesbaarheid en de knoppen waar je met de vingers op moet doorklikken.

2  Zijn er geen doodlopende straten?

Een website is soms een complexe aaneenschakeling van pagina’s die aan elkaar gelinkt zijn. Logisch als je een verhaal in verschillende stappen vertelt. Of als je webshop wel een product toont, maar de link naar het winkelkarretje verkeerd ligt. Vermijd dus doodlopende straten en controleer regelmatig of alle linken op uw website nog wel correct werken. Bestel af en toe zelf eens een product. Het zou namelijk erg zonde zijn als het de bezoeker door een kleine technische fout niet zou lukken.

3 Kan je snel navigeren?

Kijk eens kritisch naar je menu? Staat daar alles in wat nodig is? Maar ook, staan daar ook niet te veel keuzemogelijkheden in? Want overdaad schaadt. Wanneer de keuze te groot is, gaan mensen minder vlug kiezen en dus ook minder vlug doorklikken. Maak je ook gebruik van breadcrumbs? Zo ziet de bezoeker precies waar hij zich binnen je website bevindt. En kan ie gemakkelijker terugkeren. Let erop dat alle pagina’s binnen je website te bereiken zijn in maximaal 3 klikken.

4 Ben je duidelijk?

Bezoekers scannen je website en hebben dus kapstokken nodig. Staan er op je pagina’s tussenkoppen om het de ogen van de bezoeker gemakkelijk te maken? En is het voor de bezoeker duidelijk te zien wanneer hij in actie mag komen? Daarvoor moeten de “call-to-action” duidelijk contrasteren in de rest van de pagina. Zeg ook precies wat er moet gebeuren: [KLIK HIER OM HET PRODUCT IN JE WINKELMANDJE TE BEWAREN] is duidelijker dan [BEWAAR]

5 Bereikbaar?

Een website die traag laadt, irriteert een bezoeker. Vaak is hij weg voor je alles hebt kunnen tonen. Test zelf van tijd tot tijd hoe lang het duurt voor je webstek op het scherm staat. Heb je te en te zware afbeeldingen? Pas dit aan. Is je partner voor de hosting niet performant, verhuis dan. Je moet hier niet te veel op de euro’s knijpen. Alle moeite dreigt zo voor niets geweest te zijn. Twijfel je, laat je dan adviseren.
Meer nieuws van Unizo Hageland Vzw

woensdag 19 juli 2017 Bekkevoort viert Dwars door het Hageland
dinsdag 17 mei 2016 Middenstand Staatsbaan Bekkevoort viert einde van de wegenwerken met een zoektocht!
zaterdag 12 maart 2016 Om 15 uur serveren we de eerste aperitiefjes
donderdag 10 maart 2016 UNIZO HAGELAND VERWENT DE KINDEREN
vrijdag 4 december 2015 Het Zwak Moment
dinsdag 1 december 2015 KERSTMARKT LINTER : 12 & 13 december
woensdag 2 september 2015 Ijs scheppen belangrijker dan Rock Werchter
vrijdag 10 juli 2015 Dit was de Tour de France 2015 in Meensel-Kiezegem
woensdag 1 juli 2015 Als de “Tour” op 6 juli in Hageland passeert, dan is het feest!
dinsdag 30 juni 2015 Kortenaken feest op 5 juli
donderdag 25 juni 2015 Werken aan een ‘gezond’ bedrijf is de moeite waard
dinsdag 23 juni 2015 Vrijdag, allen naar de After Work Party in Tienen
donderdag 18 juni 2015 Zondag is open museumdag in Hageland
dinsdag 16 juni 2015 Hagelander Ludo Devos voorzitter Unizo Vlaams-Brabant en Brussel
donderdag 11 juni 2015 Unizo gaat zaterdag congressen…
dinsdag 9 juni 2015 Het tweede Tiense Ondernemerscafé is nabij!
donderdag 28 mei 2015 Een helpende hand voor webshops
donderdag 21 mei 2015 Meer uit je website halen, een geslaagde avond
woensdag 20 mei 2015 D.V.L Consult vindt een nieuwe stek in Sint-Joris-Winge
dinsdag 19 mei 2015 Sluit je nog snel aan bij “Klantenbeleving: scoren met uw dienstverlening”

Over Unizo Hageland Vzw

Unizo Hageland Vzw
UNIZO Hageland behartigt de ondernemersbelangen bij de overheid, in de media, bij de publieke opinie en bij de andere sociale partners. UNIZO geeft aan de leden advies, informatie en organiseert opleidingen en netwerking.

Butschovestraat 26, 3384 Glabbeek

+32 16 43 50 50

+32 487 73 70 02

http://www.unizo-hageland.be

Meer informatie