Een webshop heeft altijd een beetje voorsprong, zelfs bij de solden

Een webshop heeft altijd een beetje voorsprong, zelfs bij de solden

Het is nog even, maar de solden wenkt al in de verte. Die solden is niet beperkt tot de drukke winkelstraten waar de koopjesjagers over elkaar struikelen. De solden periode vindt ook haar weg in elke webshop. En die moet je goed voorbereiden. We geven graag enkele tips…

Solden organiseren in een webshop is niet het zelfde als solden in een winkel. Je kan er niet snel even doorrennen met wat zelfklevende gekleurde bolletjes om vervolgens aan de kassa een legende op te hangen. Neen, een webshop vereist een andere aanpak.

Bepaal wat tegen welke korting in solden gaat

Dat is de eerste stap. Je hebt allicht heel wat producten op je webshop staan. Een aantal zijn seizoensgebonden en heb je ook in voorraad. Dit zijn de spulletjes die naar de solden afdeling mogen. Er zijn hoogstwaarschijnlijk ook heel wat producten die je zelf - nadat je klant ze bestelde - ook weer elders moet gaan ophalen. Tenzij dat je leverancier ook aan de solden meedoet, moet jij daar wel de volle prijs voor betalen. Opletten geblazen dus, je kan niet zo maar je complete webshop van een standaard korting voorzien. Wil je wel snel schakelen in de nacht voor de start van de koopjesjacht, dan kan je misschien in de backoffice groeperen. Je kan dan de groep van een korting voorzien.

Kijk even of alles on-line staat

Als je naast je webshop ook een fysiek verkooppunt openhoudt, dan heb je daar allicht ook producten staan die niet op je webshop staan, maar wel een kortingsetiket gaan op gekleefd krijgen. Misschien het moment om ze ook even op je webshop te zetten. Maak een goede productfoto - zorg voor een heldere en neutrale achtergrond - en zorg voor een goede beschrijving. Vergeet ze vooral niet toe voegen aan één van je kortingsclusters.

Gun je klanten een preview

Het is geweten, koopjesjagers bereiden hun soldenjacht voor. Ze gaan de dagen voordien even kijken wat er nog in de rekken hangt of ligt. Ze gaan zelfs zo ver om hun maatje of het product waar ze hun zinnen opgezet hebben een beetje uit het zicht te leggen. Wel, op je webshop kan je hetzelfde organiseren. Als je de solden producten geclusterd hebt, dan kan je eventueel je klanten via een inlog even laten proeven van de keuze die ze tijdens de solden krijgen. En het wegmoffelen? Wel daar hebben ze in webshops een wenslijst voor.

Maak je klanten nieuwsgierig

Naar de winkelstraat trekken als de solden start, dat zit in de natuur van de mens ingebakken. Dat er ook solden is op een webshop, dat is nog even wennen. Maar een e-mail naar je klantenbestand kan wonderen verrichten. We zouden opteren voor een tweetrapsraket. Een eerste e-mail een goede week voor de start van de solden. Daar kan je ineens de kans geven om vooraf te kijken naar al het moois dat in de aanbieding komt. Een tweede bericht een dag voordien. Want de solden beginnen op een datum. En dat is vanaf middernacht. Een webshop heeft altijd een beetje voorsprong.Meer nieuws van Unizo Hageland Vzw

woensdag 19 juli 2017 Bekkevoort viert Dwars door het Hageland
dinsdag 17 mei 2016 Middenstand Staatsbaan Bekkevoort viert einde van de wegenwerken met een zoektocht!
zaterdag 12 maart 2016 Om 15 uur serveren we de eerste aperitiefjes
donderdag 10 maart 2016 UNIZO HAGELAND VERWENT DE KINDEREN
vrijdag 4 december 2015 Het Zwak Moment
dinsdag 1 december 2015 KERSTMARKT LINTER : 12 & 13 december
woensdag 2 september 2015 Ijs scheppen belangrijker dan Rock Werchter
vrijdag 10 juli 2015 Dit was de Tour de France 2015 in Meensel-Kiezegem
woensdag 1 juli 2015 Als de “Tour” op 6 juli in Hageland passeert, dan is het feest!
dinsdag 30 juni 2015 Kortenaken feest op 5 juli
donderdag 25 juni 2015 Werken aan een ‘gezond’ bedrijf is de moeite waard
dinsdag 23 juni 2015 Vrijdag, allen naar de After Work Party in Tienen
donderdag 18 juni 2015 Zondag is open museumdag in Hageland
dinsdag 16 juni 2015 Hagelander Ludo Devos voorzitter Unizo Vlaams-Brabant en Brussel
donderdag 11 juni 2015 Unizo gaat zaterdag congressen…
dinsdag 9 juni 2015 Het tweede Tiense Ondernemerscafé is nabij!
donderdag 28 mei 2015 Een helpende hand voor webshops
donderdag 21 mei 2015 Meer uit je website halen, een geslaagde avond
woensdag 20 mei 2015 D.V.L Consult vindt een nieuwe stek in Sint-Joris-Winge
dinsdag 19 mei 2015 Sluit je nog snel aan bij “Klantenbeleving: scoren met uw dienstverlening”

Over Unizo Hageland Vzw

Unizo Hageland Vzw
UNIZO Hageland behartigt de ondernemersbelangen bij de overheid, in de media, bij de publieke opinie en bij de andere sociale partners. UNIZO geeft aan de leden advies, informatie en organiseert opleidingen en netwerking.

Butschovestraat 26, 3384 Glabbeek

+32 16 43 50 50

+32 487 73 70 02

http://www.unizo-hageland.be

Meer informatie