E-marketing :: Verstuur je kerstwensen per e-mail

E-marketing :: Verstuur je kerstwensen per e-mail

De kerstperiode is in aantocht en dat wil zeggen dat er weer volop kerst- en nieuwjaarswensen verstuurd worden. Vroeger gebeurde dit nog uitsluitend onder de vorm van tastbare kaartjes en postzegels per tante post verstuurd. Maar vandaag maakt men hiervoor ook meer en meer gebruik van de digitale snelweg.

Digitale kerstkaarten kan zowel naar je persoonlijke relaties als je bedrijfsrelaties versturen. Voor deze laatsten kan je beter een zakelijke kaart kiezen met een logo van je bedrijf, de openingstijden, het servicenummer,… eventueel aangevuld met enkele fonkelende sterretjes, versierde kerstbomen of brandende kaarsen. Voor persoonlijke wenskaarten kan je je fantasie iets meer de vrije loop laten gaan en bijvoorbeeld kiezen voor een zelfgemaakte foto van je geliefde met een kerstmuts, je huisdier voor de kerstboom of twee klinkende glazen bubbels.

Plaatje

Heel wat e-mailplatformen stellen een reeks standaard kerst templates ter beschikking, die je met enkele ingrepen persoonlijk kan maken. Het toevoegen van een logo, het kiezen van een achtergrondkleur en het schrijven van een persoonlijke wens, is meestal voldoende om er in een wip professioneel uit te zien. Wie handig is met photoshop kan een eigen afbeelding in elkaar knutselen. Zet een tekening van een grote kerstboom voor je bedrijfsgebouw neer. Of fotografeer je complete team van medewerkers voor de kerstboom in de hal. Met deze kleine ingrepen in een template kan je wel je kaart heel erg persoonlijk maken.

Boodschap

Hou er wel rekening mee dat in bepaalde e-mailclients de afbeeldingen standaard op ‘af’ staan. Dus is er altijd een kans dat je klant je mooie kunstwerk mist. Daarom is het natuurlijk belangrijk dat je er altijd nog een boodschap aan toevoegt. Je kan je er gewoon vanaf maken met een standaard kerstwens. Maar je kan ook wat origineler uit de hoek komen. “Iemand een fruitig eindejaar” wensen als fruit je business is. Of “een steengoed nieuwjaar” als bouwmaterialen je ding zijn. Of “een kerstfeest dat blijft hangen”, als je iets met ophang materialen doet. Laat je fantasie maar even op hol slaan.

Pakjestijd

Misschien moet je in het samenstellen van je digitale kerstwens ook laten inspireren door de kersttradities. Onder elke kerstboom horen pakjes te liggen. Waarom met je digitale kerstwens geen cadeautje meegeven? Een kortingsbon geldig tot eind dit jaar, voor wie nog een eindejaarsgeschenk zoekt. Een bon voor een gadget af te halen in de winkel, als men afrekent aan de kassa. Of misschien een bon voor een stukje kerstversiering. “Bedrijf x brengt kerst letterlijk in huis”, zou de bijhorende slogan kunnen zijn.

Persoonlijk maken

Een voordeel tegenover de ouderwetse manier van wensen versturen per post is dat je met je e-marketing kerstkaart exact kan bepalen wanneer je wens in de digitale brievenbus valt. Iets wat bij de post soms kan tegenvallen. Bovendien weet je ook wanneer je relatie je kaart gelezen heeft. En een digitale kaart moet helemaal niet onpersoonlijk zijn. Met de samenvoeg velden die de e-mail platformen ter beschikking stellen, kan je perfect een gepersonaliseerde wens creëren!Meer nieuws van Unizo Hageland Vzw

woensdag 19 juli 2017 Bekkevoort viert Dwars door het Hageland
dinsdag 17 mei 2016 Middenstand Staatsbaan Bekkevoort viert einde van de wegenwerken met een zoektocht!
zaterdag 12 maart 2016 Om 15 uur serveren we de eerste aperitiefjes
donderdag 10 maart 2016 UNIZO HAGELAND VERWENT DE KINDEREN
vrijdag 4 december 2015 Het Zwak Moment
dinsdag 1 december 2015 KERSTMARKT LINTER : 12 & 13 december
woensdag 2 september 2015 Ijs scheppen belangrijker dan Rock Werchter
vrijdag 10 juli 2015 Dit was de Tour de France 2015 in Meensel-Kiezegem
woensdag 1 juli 2015 Als de “Tour” op 6 juli in Hageland passeert, dan is het feest!
dinsdag 30 juni 2015 Kortenaken feest op 5 juli
donderdag 25 juni 2015 Werken aan een ‘gezond’ bedrijf is de moeite waard
dinsdag 23 juni 2015 Vrijdag, allen naar de After Work Party in Tienen
donderdag 18 juni 2015 Zondag is open museumdag in Hageland
dinsdag 16 juni 2015 Hagelander Ludo Devos voorzitter Unizo Vlaams-Brabant en Brussel
donderdag 11 juni 2015 Unizo gaat zaterdag congressen…
dinsdag 9 juni 2015 Het tweede Tiense Ondernemerscafé is nabij!
donderdag 28 mei 2015 Een helpende hand voor webshops
donderdag 21 mei 2015 Meer uit je website halen, een geslaagde avond
woensdag 20 mei 2015 D.V.L Consult vindt een nieuwe stek in Sint-Joris-Winge
dinsdag 19 mei 2015 Sluit je nog snel aan bij “Klantenbeleving: scoren met uw dienstverlening”

Over Unizo Hageland Vzw

Unizo Hageland Vzw
UNIZO Hageland behartigt de ondernemersbelangen bij de overheid, in de media, bij de publieke opinie en bij de andere sociale partners. UNIZO geeft aan de leden advies, informatie en organiseert opleidingen en netwerking.

Butschovestraat 26, 3384 Glabbeek

+32 16 43 50 50

+32 487 73 70 02

http://www.unizo-hageland.be

Meer informatie