5 goede voornemens voor ondernemers

5 goede voornemens voor ondernemers

Het nieuwe jaar is ingezet. Bij het wensen en het kussen toen oud overging in nieuw, hebben we gegarandeerd een reeks goede voornemens gemaakt. Eindelijk tijd maken voor…, eindelijk die paar kilo’s verliezen…, eindelijk… daar worden we als mens alleen maar beter van. Maar heb je als ondernemer ook goede voornemens gemaakt?

Want ook een bedrijf kan soms goede voornemens gebruiken om weer dat tikkeltje beter te worden. Geen inspiratie, geen nood, we zetten graag een paar suggesties op een rij.

Maak een lijstje van wat je NIET wil doen

Het is bekend, als ondernemer willen we graag alle borden van het economisch spel aan het draaien houden. Als het al lukt, gaat dat ten koste van je tijd ofwel van de kwaliteit. Want ergens verlies je toch een tikkeltje de focus. Daarom is het goed om een lijstje te maken van enkele processen, taken binnen je onderneming die je dit jaar wil overlaten aan anderen. Opdat jij je beter kan concentreren op de essentie, waar jij onmisbaar bent. Let wel op, delegeren betekent niet dat je die taken moet vergeten. Op tijd en stond controleren is de boodschap.

Snoei in de vergaderingen

Als je als ondernemer soms je agenda bekijkt, dan heb je periodes waar je van het ene overleg in het andere holt. Bekijk al die vergadermomenten eens kritisch. Het is niet omdat je al jaren samenkomt met een aantal mensen rond één bepaald onderwerp, dat het vandaag nog zinvol is. Bekijk ook even of je niet bepaalde vergaderingen kunt combineren. Soms zit in overleg A bijna hetzelfde team als in overleg B. Dus samenvoegen is de boodschap. En als het in aantal niet lukt, doe het dan in tijdsduur. Kijk uit naar een efficiënt vergadermodel. Vaak kan je meer in minder tijd!

Regel een dagelijks moment voor de kleine dingen

Je kent ze wel, al die mini-taakjes die maar een minuutje tijd kosten. We doen ze straks wel en na een tijd rollen al die kleine taakjes en todo lijstjes van je werktafel af. En dan zijn die vijf minuten opeens uren geworden. Door de hoeveelheid, maar ook doordat er tijd over heen gegaan is en je niet eens precies meer weet wat er moet gebeuren. Een geheugen opfrissen kan tijdrovend zijn… Dus, decreteer voor jezelf elke dag een moment voor de kleine dingen van het ondernemen af te werken.

Volg de cijfers vanaf dag één

Als je leest dat één achtste van de winkels schrik hebben om failliet te gaan. Als je weet dat het elke dag weer knokken is om de omzet binnen te trekken, dan is het ook belangrijk dat je ook elke dag weet waar je aan toe bent. Maak in een rekenblad op je computer een soort digitaal dagboek van alle belangrijke cijfers in je onderneming. Hoeveel omzet, hoeveel verloren voorraad, hoeveel gepresteerde uren versus gefactureerde uren… Zodat je na kwartaal één de boekhouder kan verrassen en niet omgekeerd

Investeer in jezelf
 
Als ondernemer ben je vaak te vergelijken met bezige bijtjes. Maar je bedrijf is echter maar zo sterk als de zwakste schakel : jezelf. En daar moet je in een veranderende wereld mee oppassen. Dus maak als goede voornemen dat je bijscholing, lezingen en opleidingen gaat volgen. Want hoe meer je weet, hoe beter je kan ondernemen.

Maar het kan natuurlijk ook met een kwinkslag… bekijk de figuur maar eens goed!
Meer nieuws van Unizo Hageland Vzw

woensdag 19 juli 2017 Bekkevoort viert Dwars door het Hageland
dinsdag 17 mei 2016 Middenstand Staatsbaan Bekkevoort viert einde van de wegenwerken met een zoektocht!
zaterdag 12 maart 2016 Om 15 uur serveren we de eerste aperitiefjes
donderdag 10 maart 2016 UNIZO HAGELAND VERWENT DE KINDEREN
vrijdag 4 december 2015 Het Zwak Moment
dinsdag 1 december 2015 KERSTMARKT LINTER : 12 & 13 december
woensdag 2 september 2015 Ijs scheppen belangrijker dan Rock Werchter
vrijdag 10 juli 2015 Dit was de Tour de France 2015 in Meensel-Kiezegem
woensdag 1 juli 2015 Als de “Tour” op 6 juli in Hageland passeert, dan is het feest!
dinsdag 30 juni 2015 Kortenaken feest op 5 juli
donderdag 25 juni 2015 Werken aan een ‘gezond’ bedrijf is de moeite waard
dinsdag 23 juni 2015 Vrijdag, allen naar de After Work Party in Tienen
donderdag 18 juni 2015 Zondag is open museumdag in Hageland
dinsdag 16 juni 2015 Hagelander Ludo Devos voorzitter Unizo Vlaams-Brabant en Brussel
donderdag 11 juni 2015 Unizo gaat zaterdag congressen…
dinsdag 9 juni 2015 Het tweede Tiense Ondernemerscafé is nabij!
donderdag 28 mei 2015 Een helpende hand voor webshops
donderdag 21 mei 2015 Meer uit je website halen, een geslaagde avond
woensdag 20 mei 2015 D.V.L Consult vindt een nieuwe stek in Sint-Joris-Winge
dinsdag 19 mei 2015 Sluit je nog snel aan bij “Klantenbeleving: scoren met uw dienstverlening”

Over Unizo Hageland Vzw

Unizo Hageland Vzw
UNIZO Hageland behartigt de ondernemersbelangen bij de overheid, in de media, bij de publieke opinie en bij de andere sociale partners. UNIZO geeft aan de leden advies, informatie en organiseert opleidingen en netwerking.

Butschovestraat 26, 3384 Glabbeek

+32 16 43 50 50

+32 487 73 70 02

http://www.unizo-hageland.be

Meer informatie