Tuinen Soetemans wint goud in wedstrijd 'De Vlaamse tuinaannemer' categorie < 250 m²

Het zoetste buitenleven

Zijn binnentuin ademt groen, oogt jaarrond aantrekkelijk en straalt volop
levenslust uit dankzij een centrale waterpartij.



In deze royale binnentuin in Stekene valt je blik nooit op onverzorgde tuinmuren. Het omringende groen biedt bovendien volop privacy en voegt zowel in de hoogte als in de diepte een extra dimensie toe. Dit tuinontwerp is opgebouwd rond een centraal gelegen rechthoekige waterpartij. Vlakbij de keuken ligt een ruim terras in lichtbruine kleiklinkers. Van hieruit vertrekt een hardhouten pad over het water naar een tweede terras. Ook hier is gekozen voor een verharding in zachte kleuren: grote, lichtgrijze tegels (loftstone) en zandkleurige kiezel toveren er steeds de zon op je gezicht. Dit tweede terras wordt geaccentueerd door twee hoeken van halfhoge taxushagen. Verrassend is hier gekozen voor een solitaire bosbes die met zijn grillige takken, overheerlijke bessen en prachtige herfstverkleuring elk seizoen weet te bekoren.

 

Achter de halfhoge taxushaag mogen pluimhortensia’s (Hydrangea paniculata ‘Limelight’) hun limoen- tot cremewitte bloemtrossen in de hoogte steken. Achteraan koestert een lichtjes verhoogd grasperkje zich in de schaduw van een notelaar. Diepte en structuur worden aangereikt door een zwevende haag van haagbeuk die tevens een aangenaam microklimaat en voldoende geborgenheid biedt voor de bewoners. Tussen water en kleiklinkerterras hebben twee lage buxusmassieven met bollen postgevat. Zij zijn de wintergroene blikvangers van deze attractieve en speelse binnentuin. Met accentverlichting krijgt deze tuin ook bij valavond een zeer feeërieke uitstraling.



Meer nieuws van TUINEN SOETEMANS

donderdag 11 januari 2018 Wij zoeken straffe vakmannen
maandag 4 december 2017 Kerstboom actie
maandag 10 oktober 2011 Tuinen Soetemans wint goud in wedstrijd 'De Vlaamse tuinaannemer' categorie < 250 m²

Over TUINEN SOETEMANS

TUINEN SOETEMANS
“Ons bedrijf, opgericht in 1998, wordt geleid door Michael Soetemans als tuin -en Landschapsarchitect en Saïda Penneman als grafisch vormgever/architecturale kunst. We werken tuinen en groenvoorzieningen uit tot een parel, van groot tot klein met accent op architectuur. Met bijzondere aandacht voor jouw wensen, ontwerpen en realiseren we in hoofdzaak totaalprojecten in binnen-en buitenland. Voor de realisatie hebben we ervaren mensen in dienst die jouw tuin of groenproject tot in detail uitvoeren. Fier zijn we dan ook op het behaalde “goud” in de wedstrijd 'Vlaamse Tuinaannemer' in 2011-2012. Je kan dus met een gerust hart jouw project aan ons toevertrouwen. Enkel advies en/of ontwerp behoort tevens tot de mogelijkheden.”

Heistraat 152, 9190 Stekene

03/789.36.42

03/789 36 44

0476/43 67 54

http://www.tuinen-soetemans.be/

Meer informatie