Doorheen het Hageland met paard en kar

Doorheen het Hageland met paard en kar
Vrienden van het paard
Het begon enkele jaren geleden toen Kortenaaks bekende frituuruitbater Bart Cornelissens zijn wedstrijdpaarden inruilde voor een echte Brabantse Knol. "De wedstrijden, dat werd een beetje te veel, dan ben ik me maar gaan amuseren met van die echte mooie Brabantse paarden van op de Hoegaardenreclame", aldus Bart. De hobby groeide al snel uit tot een ware obsessie, en hij wist nog vier andere Kortenaakse mannen mee aan boord te trekken. "Al snel kwam er nog een paardje bij", vertelt Ludo, één van de andere menners van La Calata, "Tegenwoordig hebben we 6 paarden die we verzorgen, opleren en mee op stap nemen door het Hageland".

Op ontdekkingstocht in het Hageland
Kan je jezelf al voorstellen hoe lekker ontspannen het moet zijn om samen met je gezin achter op de koets het Hageland te ontdekken vanuit een drafje? "We gaan graag op ontdekkingstocht langs kleine wegen, doorheen de appelboomgaarden en zoeken steeds naar de leukste plekjes met de mooiste vergezichten", weet Ludo ons nog te vertellen. "Vanaf de lente tot de herfst gaan we geregeld op stap, binnen en buiten Kortenaken. Soms gewoon onder ons als vrienden, met onze paardjes, maar we krijgen ook geregeld vragen van kennissen en geïnteresseerden uit de streek of ze mee mogen, en dat is des te fijner".

Ook voor je communie-, verjaardagsfeest of huwelijk
Wil je zelf graag eens mee op stap? Bij La Calata hebben ze niet liever. "We hebben onlangs nog op de seniorendag verschillende tochtjes gemaakt doorheen het dorp, maar een bruid mee op onze koets nemen vinden we ook wel zéér fijn.", geeft Bart nog mee. "Voor ons is en blijft het een hobby, maar als we anderen kunnen laten meegenieten, doet ons dat ook veel plezier, laat dus gerust iets weten als je eens mee met ons op pad wil."

Tot binnenkort bij La Calata!


Meer nieuws van La Calata

donderdag 18 juni 2015 Doorheen het Hageland met paard en kar

Over La Calata

La Calata
Met La Calata kan je mee op stap met paard en kar doorheen het Hageland. Wij zijn een groep van stoere Kortenaakse mannen met een voorliefde voor Brabantse Trekpaarden en het Hageland. Wij gaan graag op stap in het dorp en tot ver daarbuiten met onze paarden en onze verschillende koetsen, en we nemen je graag mee. We kunnen dan ook tot 12 personen meenemen op ontdekkingstocht door de Hagelandse heuvels. Zin om eens met ons mee te gaan? Laat ons dan gerust iets weten, misschien komen we wel bij jou in de buurt. Voor een leuk communie- of verjaardagsfeest, of zelfs een huwelijk kan je altijd bij ons terecht. Tot binnenkort bij La Calata!

Dorpsplein 24, 3470 Kortenaken

011 58 30 12

Meer informatie