Opgepast met je gasfles als het vriest

Opgepast met je gasfles als het vriest
Je gasfles binnen of buiten zetten?
Als wij een leiding gaan plaatsen bij onze klanten, dan adviseren we hen steeds op de gasfles buiten te plaatsen. Dit is veel veiliger omdat gas zwaarder is dan lucht. Als je de gasfles buiten plaatst en er is een lek, dan kan het gas gewoon vervliegen en vormt er geen probleem. Plaats je de fles daarentegen binnen, dan bestaat de kans dat het gas zich opstapelt in lager gelegen ruimtes, waardoor er ontploffingsgevaar ontstaat. Stockeer dus nooit of te nimmer je gasflessen in de kelder.

Butaan in de zomer, Propaan in de winter
Heb je nu nog een fles met butaangas buitenstaan, dan is het de ideale moment om deze te vervangen door propaan. Dit komt omdat het kookpunt van butaangas op 0°C ligt, terwijl het kookpunt van propaan op -50°C. Als het buiten onder nul gaat, dan zal het butaangas dus niet langer verdampen, en is het gedaan met koken. Vooraleer de propaanfles zal bevriezen zal je al zeer koude tenen hebben. Is je fles butaangas nog niet leeg, zet deze dan in een goed verluchte ruimte om in het voorjaar weer aan te sluiten.

Thuis geleverd of afgehaald in Kortenaken
Bij onze klanten maakt Carl de wissel automatisch als hij of één van onze medewekers de flessen komt leveren tijdens de maandelijkse route. We zorgen er altijd voor dat je ook een reservefles bij de hand hebt, zodat je nooit zonder valt. Als je een lege gasfles hebt, kan je een nieuwe bestellen via e-mail of telefonisch. Je kan natuurlijk ook je fles propaan komen afhalen bij Krista in onze depot op de Krawatenstraat 1 te Kortenaken, tijdens onze openingsuren.


Meer nieuws van Arnauts

donderdag 20 oktober 2016 Ook lekker nazomeren? Koop nu je EasyBlue XL-gasfles met een flinke korting!
dinsdag 7 juni 2016 5 tips voor een onvergetelijke campingtrip met gas
dinsdag 19 april 2016 Nu € 2 korting op je EasyBlue gasfles!
dinsdag 22 maart 2016 Haal je gasbarbecue van onder het stof!
maandag 12 oktober 2015 Opgepast met je gasfles als het vriest

Over Arnauts

Arnauts
Arnauts Gas uit Kortenaken is gespecialiseerd in vloeibare petroleumgassen : Butaan en propaan. Met meer dan 25 jaar ervaring en continue bijscholing en gespecialiseerde opleidingen. Wij zijn verdeler van gasflessen – bulktransport en installateur voor Primagaz. Verdeler van Praxair – Gas for All

Krawatenstraat 1, 3470 Kortenaken

+32 11 58 74 25

http://www.arnautsgas.be

Meer informatie